Beslenme Hizmetleri
 Ulaşım Hizmetleri
 Sağlık Hizmetleri
 Güvenlik Hizmetleri

Ekin Kolej'inde öğrenci ulaşım araçlarında geçirilen süre de eğitim-öğretimin sürecinin bir parçası olarak kabul edilir ve öğrencilerimize bu anlayışa uygun olarak rehberlik yapılır.

Öğrencilerimizin ulaşım hizmetleri; 25845 sayılı resmi gazetede yayımlanan ‘Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nde belirtilen şartlara sahiptir. Servis kaptanları ve hosteslerine; düzenli hizmet içi iletişim, çocukların yaş özelliklerine göre tutum ve davranış özellikleri gibi konularda eğitim verilerek hizmet kalitesinin sürekliliği hedeflenmektedir. Servis hizmetlerini ilgili yönetmelik esaslarına göre; psiko-teknik testlerden geçmiş deneyimli, dikkatli sürücüler ve yardımcı hostesler gerçekleştirir.

Öğrencimizin okula devam etmeyeceği durumlarda aile tarafından hostese bilgi verilmesi gerekir. Yine öğrencinin sabah alınacağı ve akşam bırakılacağı adreste değişiklik talep eden velimizin, okul servis sorumlumuza yazılı ya da telefonla bilgi vermesi gerekir.

Servislerimizde denetleme-rehberlik görevi verilmiş öğretmenlerimiz de seyahat etmektedir. Servis rehber öğretmenlerimiz, her ay okulumuz servis sorumlusuna rapor verirler. Aylık raporlar doğrultusunda hosteslerimize ve sürücülerimize her ay düzenli olarak toplantı yapılır. Öğrencilerimiz, ulaşım sürecinde servis hostesi ve rehber öğretmen tarafından gözlemlenir. Gerek görülen durumlarda rehberlik ve aileyle iş birliği yapılır.

Servis araçları, teknik açıdan periyodik bakımları yapılmış tam güvenlik donanımlı, ısıtma-soğutma ve GPRS sistemlerine sahiptir. Servis araçlarının hız raporları, servislerden sorumlu yönetim birimimiz tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir. Servis araçlarının koltuk sayısına göre ferdi ve koltuk sigortası mevcut olup servis araçlarından hizmet alan öğrencilerimiz ve kurum personelimiz, servis araçları içersinde bulunduğu süre içersinde ortaya çıkabilecek acil sağlık sorunlarına karşı ferdi kaza sigortası ile sigortalanmıştır.

Her öğrenci, okulda geçirdiği sürenin yanı sıra; sabah servis rehberi tarafından evinin kapısından alınıp, akşam yine evinin kapısına bırakılıncaya kadar geçen süre içinde, ferdi kaza sigortası ile sigortalanmıştır.

Okulumuzda servis şirketi tarafından görevlendirilmiş bir servis sorumlusu bulundurulur. Servisle ilgili her türlü iletişim servis sorumlumuz aracılığı ile yürütülür. Servis sorumlumuz, görev saatleri içinde velilerden ya da okul yönetiminden gelebilecek soruları yanıtlamakla yükümlüdür.1998'den beri Pamcentur ile birlikte çalışmaktayız.