EĞİTİM-ÖĞRETİM
 Eğitim Koçluğu Programı
 Eğitsel Geziler
Okuma Kültürü Programı

Bilgi toplumunun çağdaş insanları olmanın temel koşulu sürekli gelişme ve yenilikleri takip etmektir. Yaşam boyu öğrenmeyi, gelişimi sağlayansa iyi bir okuyucu olmaktır. Bilgi Toplumunun Okulu Ekin Koleji; çağdaş, yenilikçi, yaşadığı dünyanın ve ülkesinin sorunlarını bilen ve çözüm üreten bireyler yetiştirme amacını gerçekleştirmek için okuma alışkanlığını öğrencilerine kazandıran kapsamlı bir program uygulamaktadır. Programımız, öğrencilerimizin Türk ve dünya edebiyatının özgün örneklerini tanımalarını, daha geniş seçme sınırları olduğunu fark etmelerini ve kendilerini keşfetmelerini sağlamaktadır.

Ekin Koleji Okuma Kültürü Programı, eğitimin en önemli parçası olmakla birlikte akademik başarıyı önemli ölçüde destekleyen bir programdır. Okuduğunu anlamayı, anladığını anlatabilmeyi, yorum yapabilmeyi ve eleştirel düşünebilme yeteneğini geliştirmesi sayesinde öğrencilerimizin ders başarılarını artırmaktadır.

Seçmeli Rehberli Okuma

Programımızın temel mantığı, öğrencilerimizin okumasını hedeflediğimiz kitaplar arasından kendisine uygun olanı seçmesini sağlamak ve bu sayede okuma isteğini artırmaktır. Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimler ve okuma üzerine yaptığımız araştırmalar doğrultusunda her yıl güncellediğimiz programımızda belli ana başlıklar (Sözsüz Kitaplar, Atatürk’e Dair,“Devamı Yok Mu?” Dediklerimiz, Yeni Bir Türe Merhaba, Farkında Mıyız? Kendimizi Bulalım, Okuyanlara İyi Seyirler, Miras Eserler vb.) altında öğrencilerimizin seçebileceği kitaplar belirlenmekte bazı başlıklarda da ortak belirlenen kitaplar okunmaktadır. Okunan kitaplarla ilgili her başlık için özel olarak yılın başında planlanan süreç odaklı etkinlikler yıl boyunca yapılmakta böylece nitelikli okuma sağlanmaktadır.

Kütüphane Saatleri Uygulaması

• Öğrencilerimizin kütüphaneleri tanıma ve yararlanmalarını,
  • Yaşamları süresince etkili okuma zamanları için planlama yapma alışkanlığı kazanmalarını,
  • İlgileri doğrultusunda kendilerine uygun kitap seçme becerisi geliştirmelerini,
  • Paylaşmanın, aynı ortamı yaşamanın mutluluğunu yaşatarak okuma alışkanlığı edinme, okumaya zaman ayırma güçlüğü çeken öğrencilerimizin bu konudaki güçlüğünü aşmasına destek sağlamayı, amaçlamaktadır.
  • Öğrencilerimiz haftada 1 ders saati kütüphanede kitap okumakta ya da rehberli okuma kitabı etkinlik çalışmalarını yapmaktadırlar.

Kitap Kurdu Sertifika Programı

İlkokul öğrencilerimizin, yaş düzeylerine uygun olarak okudukları kitaplara göre kitap kurdu sertifikası aldıkları uygulamamızdır. Uygulama ile öğrencilerimizin okuma istekleri artar.

SEYREK KAMPÜS