Öğretim Modeli / Süreci
 Eğitim Koçluğu Programı
 Sınav Koordinatörlüğü
Okuma Kültürü Programı

Bilgi toplumunun çağdaş insanları olmanın temel koşulu sürekli gelişme ve yenilikleri takip etmektir. Yaşam boyu öğrenmeyi, gelişimi sağlayansa iyi bir okuyucu olmaktır.Bilgi Toplumunun Okulu Ekin Koleji; çağdaş, yenilikçi, yaşadığı dünyanın ve ülkesinin sorunlarını bilen ve çözüm üreten bireyler yetiştirme amacını gerçekleştirmek için okuma alışkanlığını öğrencilerine kazandıran kapsamlı bir program uygulamaktadır.

Okuma Ağacı (Canlanan Ağaç) Projesi

• Okulumuz öğrencilerinin kişisel okuma profillerini izleme,
  • Şubelerimiz arasında okuma nitelik ve hız farklılıkları tespit etme,
  • Aylara ve yıllara göre okuma nitelik ve hızındaki farklılıkları belirleme,
  • Öğrencilerimizin ilgi alanlarını fark etme,
  • Öğrencilerimizin yaş özelliklerine göre ilgi duydukları konu ve türleri keşfetme,
  • Okuma alışkanlığını kesintiye uğratan, engelleyen durumları belirleme ve çözüm üretmeyi sağlama olanağına sahip oluyoruz.

•  Okuma Ortağım Projesi

• Anı kitabı aynı sürede okuyan öğrencilerimizin düşünsel farkları, yorum faklılıkları ortaya çıkmakta,
  • Başkalarının düşüncelerine saygı duymayı sağlamakta,
  • Yazılı -sözlü olarak düşüncelerini , duygularını ifade becerilerinin gelişimine de katkı sağlanmaktadır.

•  Okuma Saatleri Uygulaması

• Öğrencilerimizin kütüphaneleri tanıma ve yararlanmalarını,
  • Yaşamları süresince etkili okuma zamanları için planlama yapma alışkanlığı kazanmalarını,
  • İlgileri doğrultusunda kendilerine uygun kitap seçme becerisi geliştirmelerini,
  • Paylaşmanın, aynı ortamı yaşamanın mutluluğunu yaşatarak okuma alışkanlığı edinme, okumaya zaman ayırma güçlüğü çeken öğrencilerimizin bu konudaki güçlüğünü aşmasına destek sağlamayı, amaçlamaktadır.

•  Kitap Tanıtım

• Düz sunum
  • Teatral sunum
  • Pano aracılığıyla tanıtım

Karşılaştırmalı Okuma Programı

• Okunan kitabın filmi ya da tiyatrosu izlenerek karşılaştırılması
  • İki ayrı yazarın iki kitabının karşılaştırılması,
  • Aynı yazarın iki ayrı kitabının karşılaştırılması

Görsel Okuma Programı

• Projekt-Zero Uygulaması
  • “İzlediğimiz Filmleri Aynı Zamanda Okuyoruz.” uygulaması
  • Müze, anıevi ve doğa gezileri uygulamaları

Zorunlu Ortak Okuma Programı

Öğrencilerimizin her dönemde biri şiir olmak üzere öğretmenlerce belirlenen iki kitabı aynı süreçte okumaları uygulamasıdır.

Kitaplar öğretim yılı başında Türkçe bölümü öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerince öğrencilerin yaş gelişim özellikleri ve ilgi alanları göz önünde bulundurularak seçilir.

Uygulama öğrencilerimizin Türk ve dünya edebiyatının özgün örneklerini tanımalarını, daha geniş seçme sınırları olduğunu fark etmelerini sağlar.
    Okunacak kitaplardan birinin her dönemde şiir kitabı olması, sanatsal duyarlığın gelişimini sağlarken aynı zamanda örtük anlamları fark etme ve daha geniş anlamda yorum yapma yeteneklerinin gelişimine de katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Ekin Koleji Okuma Kültürü Programı; eğitimin en önemli parçası olmakla birlikte akademik başarıyı önemli ölçüde destekleyen bir programdır. Okuduğunu anlamayı, anladığını anlatabilmeyi, yorum yapabilmeyi ve eleştirel düşünebilme yeteneğini geliştirmesi nedeniyle öğrencilerimizin ders başarılarını artırmaktadır.

• SEYREK KAMPÜS