Beslenme Hizmetleri
 Sağlık Hizmetleri
 Güvenlik Hizmetleri
 Yemekhane

Ekin Koleji olarak beslenmede ana ilkemiz; öğrencilerimizin yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamak, beslenme konusunda bilinçlenmelerine yardımcı olmak , beslenme ve yemek yemeyle ilgili iyi alışkanlıklar kazandırmaktır.

Kahvaltı ve öğle yemeklerimiz; kaliteli malzemelerle temizlik ve sağlıklı beslenme ilkelerine uygun olarak profesyonel mutfak ekibimiz tarafından, okulumuzun mutfağında hazırlanır. Yemekhane ve kantine seçilen malzemelerin hijyenine ve alınan gereçlerin tümünün markalı olmasına özen gösterilir.Tüm malzemeler alımından sunulma aşamasına kadar her kademede sağlık birimi ve yemekhane sorumlu yöneticisi tarafından denetlenir. Yemek mönülerimiz hazırlanırken çocukların ihtiyacı olan yağ, karbonhidrat, protein miktarları göz önüne alınır.Ayrıca mönümüz diyetisyen desteği alınarak sağlık birimi ve aşçılarımız tarafından çeşitlilik, uyum ve günlük kalori hesabı yapılarak oluşturulur. Ana sınıfı, 1, 2, 3, 4. sınıflarımızda; yaş gelişim özellikleri ve çalışan anne-baba durumu göz önünde bulundurularak destek amaçlı kahvaltı verilir. Öğrencilerimiz; sabah kahvaltılarını, öğle yemeğini ve ikindi kahvaltılarını öğretmenleriyle yaparlar. Ana sınıfımızda ikindi kahvaltısı da verilmektedir.

Kafeterya

Okul kantini, öğrenci ihtiyaçlarına cevap verecek kaliteli ürün çeşitleri ile hizmet vermektedir. Kafeteryamızda hijyene özen gösterilmektedir.Kafeterya ve mutfak çalışanlarına her ay düzenli olarak portör muayenesi yaptırılır.İlgili sağlık kurumundan aldıkları belgeler onaylattırılır ve denetim sırasında ilgililere sunulur.