Ortaokul Eğitim-Öğretim     Yabancı Diller    Projeler    Kayıt    Burs    Grş. Saat.   Sınav Tak.   Veli El Ktb.  Yemek

Veli El Kitabı
  Hatırlatmalar
  Öneri-Sorun Süreci
  Disiplin Anlayışı
  Öğrencinin Okula Giriş-Çıkışı
  Öğrenci Dolabı-Kayıp Eşya
  Kıyafet Yönergesi
  Geziler
  Veli İletişim
  Revir-Ulaşım-Güvenlik

Öğrenci Dolapları

• Öğrencilerimizin okul yaşamlarındaki düzeni kolaylaştırmak ve eşyalarının güvenliğini sağlamak için öğrenci dolaplarının doğru kullanımı önemlidir. Dolaplar okulun açıldığı ilk gün sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilere teslim edilmektedir.
  • Dolapların bakımı, düzeni ve içindeki eşyaların güvenliği tamamıyla öğrencimizin sorumluluğundadır.
  • Ortaokul öğrencileri yedek anahtarlarını şube rehber öğretmenlerine teslim eder. Anahtarın evde unutulması durumunda kilidin kırılması istenmeyen bir durumdur.
  • Teneffüslerde, dolaplardan eşya alınması, kesinlikle öğrencilerin derse geç kalmasına neden olmamalıdır. Haftalık ders programları, dolapların iç kapağına asılarak, teneffüs zamanları verimli kullanılabilir.
  • Dolapların üzerinde hiçbir eşya bulundurulmamalıdır. Dolapların üzerinde bırakılan eşyalar her akşamüzeri toplanır ve kayıp eşyalar dolabına kaldırılır.

•  Kayıp Eşya

Öğrencilerimizin kişisel eşyalarını (üniforma, kırtasiye malzemesi, kitap ve defterler) kolay tanıyabilmeleri ve bulabilmeleri için üzerlerine mutlaka adlarınıı yazmaları gerekmektedir. Özellikle kıyafetlerin içinde bulunan boş etikete ad ve soyadların iplikle yazılması önemlidir. Tükenmez kalemler silinmektedir. Gün içinde veya gün sonunda unutulan giysiler, defter, kitap ve çantalar kayıp eşya dolaplarına konur, diğer elektrik, elektronik ve kıymetli eşyaların tümü ilgili müdür yardımcısına teslim edilir.

Öğrenciniz eşyasını bulamadığında, öncelikle nerede unuttuğunu düşünüyorsa orada aramalı; bulamazsa giysiler, defter, kitap ve çantalar için Öğrenci İşleri Ofisi'ne, diğer elektrik, elektronik ve kıymetli eşyaları için ilgili müdür yardımcısına başvurmalıdır. Her dönemin sonunda biriken ve sahibi tarafından alınmayan tüm malzemeler ihtiyacı olan kurumlara bağışlanır.

Öğretmenlerinin ödünç verdiği ders kitapları öğrencilerimizin sorumluluğundadır. Kitabın kaybolması ya da zarar görmesi durumunda yenisinin alınarak bölüme teslim edilmesi gerekmektedir.