Ortaokul Eğitim-Öğretim     Yabancı Diller    Projeler    Kayıt    Burs    Grş. Saat.   Sınav Tak.   Veli El Ktb.  Yemek

Bursluluk
  Burs İmkanı
  Bursun Devam Şartları

Burs İmkanı

Okul Dışından Gelen Öğrenciler İçin Burs Koşulları

a. Başvuru şartlarını taşımaları şartıyla burs talep edenlerin müdürlüğümüze başvurusu yoluyla,
b. Başarı değerlendirme, seçme ve burs sınavı yoluyla (Bu sınav, yalnızca 4. Sınıf düzeyinde olan, yani 5. sınıfa aday öğrenciler için yapılmaktadır.)
c. 4. Sınıftan 5. sınıfa geçen okulumuza kayıtlı öğrencilerimiz; yeni kaydolacak öğrenciler için yapılan bursluluk sınavına girmez. Onlar için süreç değerlendirmesi esastır.(Açıklama aşağıda)
d. Ülkemiz için canlarını feda eden ve görevleri esnasında şehit olan Silahlı Kuvvetler, Emniyet ve milli eğitim mensuplarının çocuklarının burs için başvuru yapmaları özellikle önerilir.
e. İlkokulda (1, 2, 3 ve 4. Sınıf) burs verilmemektedir.

Okulumuz Öğrencileri İçin Burs Koşulları

Okulumuza kayıtlı ilkokul 4. sınıf öğrencileri için öğretim yılının II. döneminde belirli aralıklarla ( mart-nisan mayıs ayları )uygulanan 3 “Başarı Değerlendirme Sınavı”nın toplam başarı sonucuna göre burs verilir.

4. sınıftan 5. sınıfa geçişte yapılan bu sınavlar sonucunda elde edilen burslar başarının düşmemesi ve disiplin yaptırımı alınmaması koşuluyla ortaokul süresince devam eder.

Okulumuza, diğer sınıflar düzeyinde (ilkokulumuzun 2, 3 ve 4. sınıfa ve ortaokulumuzun 6, 7, 8. sınıf) “Kayıt Kabul Sınavı” ile öğrenci kabul edilmektedir.

Burs sınavı yapılmayan sınıflara (6, 7 ve 8. sınıflar) kayıtlı öğrencimizin burs olanakları

Eğer; bir önceki öğretim yılında davranış notunun düşmesine neden olacak herhangi bir disiplin yaptırımı almamışsa,

a) Yıl sonu başarı puanı ile sınıf 1.’si olan öğrencimiz % 20 başarı bursu ile;
b) Yıl sonu başarı puanı ile sınıf 2.’si olan öğrencimiz % 15 başarı bursu ile;
c) Yıl sonu başarı puanı ile sınıf 3.’si olan öğrencimiz % 10 başarı bursu ile;
d) Bilim,  sanat ve spor alanında ulusal/uluslar arası yarışmalarda ülke derecesi elde eden öğrencimiz % 5 başarı bursu ile ödüllendirilir.

Öğrencimizin anılan performans değerlendirmesi her öğretim yılı kapanışında yeniden yapılır ve burs almasına değer görülen derecesi olan öğrencimizin ailesi müdürlüğümüzce bilgilendirilir.