Ortaokul Eğitim-Öğretim     Yabancı Diller    Projeler    Kayıt    Burs    Grş. Saat.   Sınav Tak.   Veli El Ktb.  Yemek

Eğitim Öğretim
  PDR
  Ölçme Değerlendirme
  Etüt ve Ev Çalışmaları

Eğitim Öğretim

Ekin Kolejinde, her bireyin kendi yetenekleri doğrultusunda en üst düzeyde elde edebileceği başarı noktasına taşınması temel hedeftir.

5,6,7 ve 8.sınıf öğrencilerimiz yaşları gereği, farklı ilgi alanlarına sahip, arkadaşlık iletişiminin en çok önemsendiği bir dönemdedirler. Öğrencilerimizin; akademik başarılarını desteklerken sosyal, duyuşsal, fiziksel boyutlarda gelişimlerini artırmak için de farklı destek programlarına yer veririz.

Anadolu ve fen liseleri için akademik destek programı, yoğunlaştırılıp bazı ek programlar da dahil edilerek 5,6,7,8. sınıflarda da devam eder. Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler derslerinin ders saat sayıları Milli Eğitim Bakanlığı Öğretim Programı ders sayılarından birer saat daha fazladır. Bunun dışında artı 1’er saat etüt saati uygulaması yapılmaktadır. Etüt saatleri ders programına yerleştirilmiş 2 öğretmenli saatlerdir.

TEOGS’a hazırlık amaçlı olmak üzere düzenli deneme sınavları yapılır. KÖS ve TEOGS sonuç raporları ilgili ders öğretmenlerince ayrıntılı incelenir ve sonuç karnesi en kısa sürede dıgıtal ortamda yayımlanır. Her dersten resmi olarak sayısı belirtilen klasik sınavlar da genel değerlendirme sınavları gibi sisteme aktarılır, takım raporları çıkar, değerlendirilir, velimizin inceleyebilmesi için sınav sonuç karnesi yayımlanır. Etüt ve ek ders programları takım liderlerimiz tarafından bu raporlara göre yapılandırılır. Gereksinime göre ek ve destek programlara yer verilir. 5,6,7 ve 8.sınıflarımızda öğrencilerin sınav sonuçlarına göre her dersten tekrar ve test çalışmaları da yapılır. Ayrıca öğrencinin ihtiyacı doğrultusunda bölümlerimiz, bire bir çalışma saatleri programlar.

Zaman yöntemi, verimli çalışma alışkanlıkları, etkili ve anlamlı okuma alışkanlığı, sınav teknikleri, çalışma stil ve stratejileri bilgisi, öğrenmeyi öğrenme programı, arkadaşlık, sorumluluk gibi konularda rehberlik edilir.

İkinci yabancı dil eğitimi en az 2 saat olarak sürdürülür. Sanat, spor, gibi alanlarda öğrencinin ilgi ve yetenekleri ile ilgili tespit, yönlendirme ve destekleme çalışmalarına ortaokulda da devam edilir.

Ortaokulda Akademik Değerlendirme Kurulu adı altında takım liderleri, PDR ve yöneticilerimizden oluşan akademik gelişim takip birimi; yıl içinde yapılan sınavların ölçme ve değerlendirmesini ve çıkan sonuçlarının yorumunu yapar ve arşivler. Ayrıca etüt, bire bir çalışmalar ve ödev takibinin de kontrol ve düzenini sağlar.

Son sınıfta akademik kur uygulaması yapılmakta, düzenli uygulanan kur belirleme sınavlarıyla sınıflar oluşturulmaktadır. Ayrıca son sınıf öğrencilerimiz, kendileri seçtikleri eğitim koçlarıyla hedeflerini belirleyerek iletişim halinde öğretim süreçlerini planlayıp PDR’ nin desteğiyle çalışmalarını sürdürürler.

Öğrencilerimizi seçimleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna en iyi şekilde hazırlamak okulumuzun temel hedefidir.

Bu hedefe yıllardır ulaşmış olmanın haklı gururunu da yaşıyor, yaşamaya devam edeceğimize inanıyoruz.