Veli El Kitabı
  Beslenme
  Revir-Ulaşım-Güvenlik

Öğrenci Sorumlulukları

Okulumuzda öğrencilerimizin kazanmaları gereken sorumluluklar yaş ve dönem özelliklerine göre çeşitli programlarla desteklenir. Öğrencilerimizin hakları ve sorumlulukları hakkında bilgilendirilmeleri en önemli haklarıdır. Bu bilinçlendirme her sene rehberlik birimimiz, sınıf öğretmenlerimiz, yönetim birimimiz tarafından yapılıp yıl boyunca da takip edilir.

Öğrencilerimizin kazanmalarını beklediğimiz sorumlulukları şunlardır:

• Her öğrencimiz kendi eşyalarının ve okulda kullandığı eşyaların sorumluluğunu taşır. Bunlara zarar vermez. Boş yere tüketmez. Zarar verdiğini karşılar. Kullandığı alanları temiz ve düzenli bırakırlar.
  • Her öğrencimiz derslerde dersin akışını bozan davranışlardan kaçınır. Öğretmenlerini dikkatli dinler. Derse katılır.
  • Öğrencilerimiz etrafındaki herkese saygılı davranır, doğru bir dille iletişim kurarlar.
  • Her öğrenci kendisinden istenen okul malzemelerini tam ve zamanında okula getirir.
  • Öğrencilerimize konularını tekrar etmeleri ve pekiştirmeleri için ödevler verilir. Bunları tam ve zamanında yapmaları beklenir. Yapılmayan durumlarda açıklamasını kendileri yapmalıdır. Tekrar eden durumlarda yaptırımlarla karşılaşırlar. Proje görevleri ve performans ödevlerinde üzerlerine düşen çalışmaları tam ve zamanında yapmaları gerekir.
  • Öğrencilerimiz okul ve sınıf kurallarına uymalıdırlar.
  • Öğrencilerimiz derslerine zamanında girerler. Geç kalanlar müdür yardımcılarından geç kağıdı alırlar.
  • Öğrencilerimiz okul içi ve dışında formalarıyla okulu temsil ederler. Uygun davranışlar içinde olmaları gerekir.
  • Öğrencilerimizden ailelerine ulaştırmaları gereken belgeleri zamanında ulaştırmaları ve geri getirmeleri beklenir.
  • Öğrencilerimiz çevre bilinci taşır. Etrafını kirletmez.
  • Öğrencilerimiz temizliğe önem verir. El yıkama, diş fırçalama gibi alışkanlıklarını edinirler. Kıyafetleri ve saçları temiz olarak okulda bulunurlar.
  • Öğrencilerimiz sabır, doğruluk, güven, saygı gibi temel değerleri bilirler, inanırlar ve uygularlar.