Veli El Kitabı
  Beslenme
  Revir-Ulaşım-Güvenlik

Beslenme

İlkokulumuzda tüm öğrencilerimizin gelişme çağında olduğu dikkate alınarak ve çevresel faktörlerin öğrencilerimizi yanlış beslenmeye itmemesi için bir dizi uygulama yapılır.

• Ders öğretmenlerimiz, okul hemşiremiz ve bazen velilerimizin de desteği ile sağlıklı beslenme için bilinçlendirme çalışmaları yapılır.
  • Ana sınıfı, 1., 2., 3. ve 4.sınıflarımızda; yaş gelişim özellikleri ve çalışan anne-baba durumu göz önünde bulundurularak sabah kahvaltısında “destek kahvaltı” verilir. Bu kahvaltıya öğretmenleri ile birlikte 1. dersten sonra giderler. Ancak uyanmalarından itibaren bu süre çok uzun olduğundan evde mutlaka bir şeyler yiyerek çıkmasını uygun buluyoruz.
  • Ana sınıfımızda ikindi kahvaltısı da verilmektedir.
  • Kahvaltı ve öğle yemeklerimiz; sağlıklı ve kaliteli malzeme kullanma koşulları ve beslenme ilkelerine uygun olarak okulumuz mutfağında hazırlanır.
  • Diyetisyen yardımı alınarak dengeli beslenmeyi sağlayan yemek listeleri her ayın başında web sitemizde yayımlanır.
  • Ayrıca öğrencilerimiz, gün boyu kafeteryadan da faydalanabilir. Ancak bunun sınırlı olması gerekmektedir. Gelişme çağındaki çocuklarımızın kafeteryadan tost, çikolata, şeker gibi maddelerle beslenmesini doğru bulmadığımız için kısıtlı harçlıkla okula göndermenizi rica ediyoruz. Ayrıca okul kantinimizde asitli, boyalı yiyecek ve içeceklere yer vermiyoruz.
  • Çocuklarımızın evden getirecekleri meyve, kek, kurabiye gibi besinleri okul bahçesinde tüketmelerine izin veriyoruz. Okul binaları içinde yiyecek tüketimi uygun değildir. Evden gönderilen cips, kola gibi hem kokulu hem sağlıksız besinleri tüketmelerine izin vermiyoruz. Sizin de bu tür yiyeceklere engel olmanızı rica ediyoruz.

• SEYREK KAMPÜS