Veli El Kitabı
  Beslenme
  Revir-Ulaşım-Güvenlik

Disiplin Anlayışı

Okulumuz, ögrencinin kendi davranislarini kendisinin yönetmesini hedefler. Disiplini, hedef degil sorumluluk ögrenmenin bir araci olarak kabul eder. Bu nedenle “Sevgi-Esneklik-Sabir” üç temel ilkemizdir. Bu ilkelerle disiplin uygulamalarimizi yapilandirip sürdürürüz. Ögrenci davranislarini izlemede hangi olumsuz davranisin yaptiriminin ne olacagi bellidir ve her ögretmenin davranis karsisindaki tutumu esit olmakta ve tanik olan tarafindan kayit altina alinarak ilgili kurumlarimizca izlenir.

Ekin’de kurallar nasıl belirlenir?

• Okulumuzda her sosyal ortamda uyulmasi gereken kurallar geçerlidir. Kurallar sinifta ögrenci ve ögretmenler tarafindan belirlenir. Bunlar sene basinda üzerinde tartisilip siniftaki tüm ögrencilerin anlamasi ve benimsemesi için detaylica açiklanir.
  • Sinif disindaki kurallar sene basinda tüm ögrencilerimize okul yöneticileri tarafindan açiklanir. Ayni açiklamalar sene basinda toplantilarda velilerimize de bildirilir. Ögrencilerimizin hak ve sorumluluklarini küçük yaslardan bilmesi ve takip etmesi beklenir. Ögrencilerimiz hak ve sorumluluklarinin ihlali durumunda okul yöneticilerine randevu alarak ya da dilekçe ile basvurarak durumlarini anlatabilirler. Bu durumda incelemeler yapilip gereken düzenin saglanmasi için titizlikle çalisilir.
  • Servis, yemekhane, spor salonu, atölyeler gibi alanlarda kurallar net ve açiktir. Ögrenciler bu alandaki sorumlu kisilerce bilgilendirilirler.

Ekin’de disiplin politikası nedir?

• Okulumuz, ögrencinin kendi davranislarini kendisinin yönetmesini (öz denetim) hedefler. Disiplini, hedef degil SORUMLULUK ÖGRENMENIN bir araci olarak kabul eder.
  • “SEVGI – ESNEKLIK - SABIR” üç temel ilkemizdir. Bu ilkelerle disiplin uygulamalarimizi yapilandiriyor ve sürdürüyoruz.
  • “Sorun Sahibiyle Çözülür” bilinciyle tüm ögrencilerimizin gerek arkadaslari gerekse yetiskinlerle yasadiklari sorunlarda yasanan sorunun taraflar arasinda tartisilmasina ve karsilikli birbirini anlamaya dönük bir politika izlenir. Sorun yasayan taraflarin uzlasmasi, birbirinden özür dilemesi, magdur tarafin güçlendirilmesi, yanlis davranis gösterenin bir daha bu davranisi tekrar etmeyecek sekilde ikna edilmesi rehberlik birimi ve yöneticilerce titizlikle çalisilarak saglanir.

Disiplin Programımızın Üç Aşaması

• Bilinçlendirme ve önleme asamasi (Sene basinda tüm okul ögrenci, ögretmen ve velilerine açiklanir.)
  • Izleme ve süreç degerlendirme asamasi (Yil boyunca tüm okul birimlerince davranislar gözlemlenir ve degerlendirilir.)
         Çesitli ögrenme ortamlarinda yasanan sorunlarin saptanmasi ve çözümler üretilmesi konusunda ögrencilerin katilimi saglanir..
         Destek gereken ögrencilerle davranis gelistirme sözlesmesi ve ön anlasma yapilir. Veli bilgilendirilir.
  • Sonuçlandirma asamasi (Ögrencilerde olumsuz davranisin degismesi ve olumluya yönlenme tesvik edilir.)

Okulumuzun en açik ve tartismasiz kurali siddet üzerine olandir. Hiçbir sekilde sözel ya da fiziksel siddet kabul edilemez. Bunu ders ortaminin hiçbir sebeple bozulmamasi takip eder. Yetiskinlere ve emege saygili olma kurali da tüm okul tarafindan benimsenir.

• SEYREK KAMPÜS