Öğretim Modeli/Süreci
  Ölçme Değerlendirme
  Zenginleştirilmiş Program

Ödev

Özel Ekin İlkokulunda öğrenme okulda gerçekleşir. Öğrencilerin her konuyu ve kavramı okulda iyice öğrenmeleri için önlemler alınır; ancak pekiştirme, sorumluluk kazandırma, tekrar ettirme ve kendi öğrenme yöntemlerini geliştirmeleri için ev ödevleri verilir. Bunlar; ön hazırlık amaçlı pekiştirme ve üzerine düşündürme ya da değerlendirme amaçlı sorumluluklardır. 1. sınıflarda ortalama 20 dakika sürecek ödevler verilir. Her sene 10 dakika artar.

Öğrencilerin 1. sınıfın 2. döneminden itibaren ödevlerini yardımsız yapmaları beklenir. Ailelerden sadece kontrol, süre ayarlaması, ortam düzenlemesi gibi konularda yardım beklenir. Öğretmek öğretmenlerin işidir.

Pekiştirme

'Öğrenmek' kavramı günümüzün hızla değişen bilgi ortamında sorgulanması gereken bir kavram olmuştur. Öğrenilen bilgilerin kalıcılığı, sorgulanması, pekiştirilmesi, araştırılması öğrenmeden sonraki diğer basamaklar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Özel Ekin İlkokulunda öğrencilerin öğrendikleri bilgileri pekiştirmeleri için ödevler, tekrarlar yanı sıra tüm branş derslerinin de öğrenilen bir kavramı kendi ders kazanımları içinde işlediği “Birleşik Müfredat Çalışmaları” yapılmaktadır. Örneğin; hayat bilgisi dersinde öğrendiği bir bilgi üzerine Türkçe dersinde yazı çalışması yapması, matematikte bu konu ile ilgili olabilecek problemler çözmesi, görsel sanatlarda çalışma çıkarması, müzik dersinde kavrama ait bir parçayı çalışması bilginin hem farklı alanlarda nasıl kullanılacağına hem de pekişmesine yardımcı olmaktadır.