Ekin Koleji - İzmir -
EN  |  TR 
EĞİTİM-ÖĞRETİM
 Bilişim Teknolojileri Kullanımı
  • Hangi Becerileri Kazandırmalı?
  • Nasıl Bir Eğitim ve Müfredat?
  •  STEM Programı
     Kodlama Eğitimi
  • Robotik Kodlama Programı
  • Oyun Tasarımı Eğitim Programı
  • Ardunio Kodlama Programı
  •  Eğitimde 3D Teknolojisi Kullanımı
  • Hologram Yaratım Atölyesi
  • 3D Yazıcısı Kullanma Programı
  • Geleceğin Kaşifleri Programı
  • 21. Yüzyıl Eğitim Programları


     3D Yazıcısı Kullanma Programı

    3D Yazıcılar, hayatımıza büyük değişiklik getirdi ve getirmeye devam edecek. Hayatın her alanında (eğitimden sağlığa, havacılıktan mimariye, tekstilden mobilyaya birçok farklı sektörde) aktif olarak kullanılıyor. Özellikle 2007’den bu yana açık kaynak (open source) kültürünün de etkisiyle son kullanıcıya yönelik masaüstü 3D yazıcıların sayısının artması eğitim alanında kullanımı da beraberinde getirdi.

    3D yazıcılar, bilgisayar ortamında tasarladığınız bir objeyi somut hale dönüştürebildiğiniz makinelerdir. 3D yazıcılar katmanlı imalat yöntemi ile çalışır yani bir objeyi üretirken tıpkı bina inşa eder gibi en alttan başlayarak yukarıya doğru yapıyı oluştururlar. 3D yazıcıların son yıllarda popüler olmasının nedeni, kullanıcılarına birçok fayda sağlıyor olmasıdır. Özellikle tasarım sektöründe, geleneksel yöntemlere kıyasla ucuz ve kısa zamanda üretme kolaylığı ve kişiselleştirilebilir ürünler üretimi sağlamaktadır. 3D yazıcının eğitim sektöründeki öneminin artmasının nedeni soyut objeleri somut hale dönüştürmek, hayal gücünü genişleterek yaratıcılığın artmasını sağlamak, soyut düşünceleri somut hale dönüştürmek gibi pek çok fayda sağlamasıdır. Son yıllarda oldukça kolaylaşan bu tasarım programları ise öğrenciler tarafından kolaylıkla öğrenilip kullanılabiliyor.

    3 ve 4. sınıflarımızda AUTO TINKERCAD programı uygulanmaktadır. Uygulanan bu program ile öğrencilerimiz günlük hayatta kullandıkları materyallerin nasıl üretildikleri hakkında bilgi edinirler. Ayrıca matematik ve fen bilimlerinde öğrendikleri ağırlık merkezi, açılar, uzunluk hesaplama gibi kavramları bilgisayar üzerinde tasarladıkları materyallerde uygulayarak ürünlerinin üç boyutlu çıktılarını almaktadırlar.

    5, 6 ve 7. sınıflarımızda ise matematiksel işlemlerin daha fazla önem kazandığı AUTODESK MESHMIXER programı uygulanmaktadır. İkinci dönem 3D Yazıcı Kullanım Atölyesi olarak programlanan bu çalışmalarda öğrencilerimiz gerçek ölçülerdeki objelerin ölçeklendirilerek küçültülmüş minyatürlerini hazırlamaktadırlar. Uygulanan bu atölye programı ile öğrenciler oran-orantı, ölçeklendirme, uzunluk, ağırlık merkezi, açı hesaplama, eğim kazandırma konularında eğlenceli çalışmalar yapmaktadır.

    Bilgisayar, matematik ve fen zümrelerinin ortaklaşa yürüttüğü bu çalışmalarda öğrencilerin derslerde öğrendikleri soyut konuların, somutlaştırılarak disiplinler arası öğrenmenin gerçekleşmesi amaçlanmaktadır.

    SEYREK KAMPÜS

    İnönü mah. 9 Eylül cd.
    No: 124 Seyrek / Menemen

    Tel: 444 35 76

    Fax: 0232 844 74 84
    e-Posta: info@ekin.k12.tr
    ATAŞEHİR KAMPÜS

    Ataşehir Mahallesi
    8019/21 Sokak No:37
    Çiğli - İZMİR

    Tel: 444 35 76

    Fax: 0232 329 10 78
    e-Posta: info@ekin.k12.tr
    KISA YOLLAR

    Neden Ekin?
    Temel İlkelerimiz
    Öğretim Modeli
    Kampüste Yaşam
    Kulüplerimiz
    Sosyal Sorumluluklar
    YEMEK LİSTESİ

    Anaokulu
    İlkokul
    Ortaokul
    Lise
    BİZİ TAKİP EDİN